De Ziua Mondială a Sănătății, angajații Antibiotice au donat sânge!

Pentru al saptelea an consecutiv, angajații Antibiotice au donat sange, luni 10 aprilie 2017, cu ocazia Zilei Mondiale a Sanatații.

51 donatori, 25 litri de sange donaţi, mai mult de 130 vieţi salvate!
Acestea sunt cifrele celei de-a doisprezecea campanii de donare de sange desfasurate in cadrul companiei Antibiotice.
Sub indemnul “Doneaza sange! Pune suflet pentru viața!”, angajații companiei Antibiotice au raspuns pozitiv, luni, 10 aprilie 2017, campaniei de donare de sange, organizate de Fundația “Antibiotice – Stiința si Suflet”, in parteneriat cu Centrul Regional de Transfuzie Sangvina (CRTS) Iasi.
”Atat Antibiotice, cat si Fundația „Antibiotice – Stiinţa si Suflet” considera ca a da o sansa in plus la viaţa cazurilor urgente, oamenilor aflaţi in suferinţa, printr-o donare voluntara de sange, este un gest uman si firesc.
Donarile de sange au inceput la Antibiotice in 2011. In fiecare an avem doua campanii, prima avand loc intotdeauna in preajma Zilei Mondiale a Sanatații, marcata in fiecare an, pe 7 aprilie. Medicii de la CRTS au deja, la noi, o baza constanta de donatori, inclusiv cu grupe rare. Stim cu toții ca a dona sange, inseamna de multe ori, a darui viața, si nu e nimic mai omenesc in a face asta pentru cei aflați in nevoie”, a declarat Ioana Tode, Presedinte al Fundaţiei „Antibiotice – Stiinţa si Suflet”.
Acțiunea de recoltare a avut loc in cadrul Unitaţii clinice a Centrului de Evaluare a Medicamentului Antibiotice, fiind realizata de catre specialistii din CRTS care s-au deplasat la sediul Antibiotice cu unitatea mobila de recoltare.

A devenit deja o tradiție ca de Ziua Mondiala a Sanatații sa venim la Antibiotice si sa desfasuram, in parteneriat, o colecta de sange. Cu siguranța astazi am reusit sa salvam din nou viața mai multor semeni de ai nostri.” a declarat dr. Andreea Vatamanu, purtator de cuvant al CRTS.

       

Vezi toate noutatile ▸