Compania Antibiotice a pus in functiune propria statie de epurare

Recustatie_epurare(3)noscuta ca principalul producator roman de medicamente antiinfectioase, Antibiotice este preocupata atat de calitatea medicamentelor sale, cat si de calitatea mediului si ecosistemului in care se integreaza ca parte componenta.

In cadrul politicii si programului de protectie a mediului inconjurator, compania farmaceutica Antibiotice a pus recent in functiune propria Statie de Epurare a apelor uzate industrial, in urma unei investitii de 3 milioane Euro. Statia a intrat in probe tehnologice in data de 04.05.2006 pentru ca spre sfarsitul lunii mai sa atinga parametrii optimi de functionare. Aceasta investitie completeaza programul de masuri pentru implementarea Sistemului de Management de Mediu conform cerintelor ISO 14001/2005 si are drept scop reducerea cantitatilor de substante poluante evacuate in sistemul de canalizare municipal.

Functionarea efectiva a statiei presupune un flux tehnologic, in doua trepte, respectiv o treapta de epurare mecanica si o treapta de epurare biologica a apelor uzate receptate atat din instalatiile tehnologice ale companiei, cat si de la agenti economici din vecinatate.

Primele rezultate ale procesului de epurare a apelor uzate pe noua statie demonstreaza o eficienta crescuta, parametrii monitorizati conform legii imbunatatindu-se considerabil, iar calitatea apelor uzate respecta conditiile impuse de NTPA 002-2002.

Conducerea companiei a numit o echipa de specialisti care gestioneaza si monitorizeaza activitatea statiei de epurare, echipa formata dintr-un inginer chimist, un biolog, operatori chimisti, mecanici de intretinere si exploatare. De asemenea, pentru urmarirea calitatii apelor, in cadrul statiei functioneaza un laborator de analize fizico – chimice si biologice in care lucreaza un numar de 8 laboranti.

Vezi toate noutatile ▸