Antibiotice – UNICEF – un parteneriat de 100.000 $

Sanavita (Germania) este principalul partener extern al societatii Antibiotice, in ceea ce priveste exportul de produse parenterale. Majoritatea produselor distribuite catre Sanavita sunt directionate mai departe spre UNICEF Copenhaga, una din cele mai recunoscute organizatii din lume, fondata in 1946, care activeaza in 158 tari.

Conditia pentru ca produsele sa fie aprobate pentru aceasta organizatie, este aceea ca trebuie sa fie fabricate respectand regulile GMP, iar fluxul de fabricatie trebuie sa fie inspectat de catre un inspector PIC (Pharmaceutical International Convention).

Antibiotice a fost inspectata pentru prima data de catre UNICEF Copenhaga la sfarsitul anului 2002 ocazie in care s-au facut o serie de observatii referitoare la fluxul de produse parenterale. Ca urmare a modernizarilor facute la aceasta sectie si in baza realizarii programului de conformare, Antibiotice a realizat livrari de produse parenterale in anul 2003 in valoare de 307.800 USD. Interesul UNICEF-ului Copenhaga s-a extins insa si asupra sectiei de comprimate, ceea ce reprezinta o potentiala colaborare privind distributia catre acest organism a comprimatelor realizate de societatea noastra, nu numai a produselor parenterale.

Astfel ca, in perioada 25-26 mai 2004 a fost realizata o noua inspectie UNICEF Copenhaga in cadrul fabricii care a vizat atat fluxurile de produse parenterale, cat si fluxurile de comprimate.
La finalul inspectiei, inspectorul PIC, dl. Sveren Jacobson, si-a manifestat aprecierea fata de evolutia fabricii in ceeea ce priveste importantele realizari care s-au inregistrat pe linie de asigurare a calitatii (a procedurilor de lucru, a calificarilor de echipamente, a validarilor de proces, de produs, de curatenie, a instruirii personalului), practic toate cerintele fiind acoperite, neexistand neconformitati majore.
In aceste conditii, suntem convinsi ca raportul inspectorului PIC va fi favorabil, ceea ce va crea premizele cresterii exportului de medicamente pe pietele unde aceasta organizatie dezvolta diverse programe.

Este deosebit de important faptul ca societatea Antibiotice este acreditata sa distribuie, ca subcontractant, medicamente catre aceasta mare organizatie la nivel mondial. Pe langa faptul ca vanzarile vor creste, lucru benefic pentru fabrica, este demonstrata recunoasterea la cel mai inalt nivel al performantelor si a calitatii produselor realizate de societatea noastra, aspect ce confera incredere si credibilitate in relatiile de colaborare cu partenerii de afaceri.

Vezi toate noutatile ▸