Punct de vedere oficial al companiei Antibiotice la declaratiile doctorului Cătălin Cîrstoveanu, Şeful Secţiei de Terapie Intensivă nou născuţi în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “M.S. Curie” din Bucureşti

Compania ANTIBIOTICE S.A. a luat la cunoştinţă declaraţia medicului Cătălin Cîrstoveanu, Şeful Secţiei de Terapie Intensivă nou născuţi în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “M.S. Curie” din Bucureşti referitoare la lipsa de efect a medicamentelor generice produse în România. ANTIBIOTICE S.A. va acţiona în judecată această persoană precum şi spitalul în cadrul căruia au fost exprimate aceste opinii nefondate care pot aduce prejudicii importante sistemului de sănătate, pacienţilor şi  producătorilor de medicamente generice din România.

Medicamentele produse de compania Antibiotice, inclusiv cele antiinfecţioase, sunt autorizate pentru punere în piaţă de autorităţile naţionale de reglementare din Europa, inclusiv din România, Statele Unite ale Americii, precum şi din alte 40 de ţări ale lumii, pe baza evaluării documentaţiei medicamentului, întocmită în conformitate cu cerinţele de calitate impuse de aceste autorităţi.

Afirmaţiile făcute de dr. Cătălin Cîrstoveanu referitoare la lipsa de efect a unei întregi clase de antibiotice, medicamente generice, fabricate în România sunt de o gravitate extremă. În declaraţiile domnului doctor nu sunt indicate dovezi ştiinţifice realizate în conformitate cu regulile de bună practica în studiul clinic, dovezi pe care să le fi adus la cunoştinţa conducerii Spitalului “MS Curie”, Colegiului Medicilor sau autorităţilor din România, astfel încât aceste opinii nefondate făcute publice pot crea confuzie şi incertitudine în special în rândul pacienţilor.

Rugăm pe această cale comunitatea medicală, precum şi Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România să ia atitudine pro sau contra afirmaţiilor făcute de către dr. Cătălin Cîrstoveanu.

Reiterăm faptul că, în lipsa unor dovezi ştiinţifice fundamentate, pe care deja le-am solicitat conducerii Spitalului “MS Curie”, respectiv domnului Manager Daniel Buzatu, vom acţiona în judecată atât persoana care a formulat opiniile cu privire la lipsa de efecte a medicamentelor generice şi la “efectul placebo” al unor antibiotice, cât şi spitalul în cadrul căruia au fost făcute publice afirmaţiile.

Vezi toate noutatile ▸