Antibiotice prezenta la „Primavara Dermatologica Ieseana 2023”

La Iași in perioada 24-28 aprilie s-a desfasurat cea de-a XII-a ediție a Primăverii Dermatologice Ieșene (PDI), o manifestare națională cu participare internațională care și-a ocupat locul pe harta evenimentelor medicale de elită.

De 12 ani, PDI reuneşte specialişti de renume, medici, rezidenţi, farmaciști, asistenți medicali şi studenţi care doresc să afle ultimele noutăţi din domeniu. Iniţiativa evenimentului aparţine Prof. Univ. Dr. Daciana Brănişteanu, de la Facultatea de Medicină a Universității de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” Iaşi, șeful Clinicii de Dermatologie din cadrul Spitalului Clinic Căi Ferate. Conferința a fost organizată de către Asociaţia Dermatologilor din Moldova (ADEM), sub egida Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa”, a Societății Române de Dermatologie, a Societății de Medici și Naturaliști, a Colegiului Medicilor și Farmaciștilor si a Spitalului Clinic Căi Ferate, în parteneriat cu Primăria Iași.

Evenimentul a crescut constant și a ajuns ca în cele 11 ediții anterioare să însumeze aproape 15.500 de participanți din România și din 12 țări, dar și peste 800 de cursuri, workshopuri și prelegeri. În acest an, participarea a reprezentat un record, numărul participanților a depășit 1.700 doar în primele zile. PDI 2023 înseamnă 100 de lectori naționali, 17 internaționali, 30 de companii partenere, 141 de cursuri, workshopuri și prelegeri, dar și un Dermato-Focus, un eveniment satelit dedicat medicilor de specialitate, în care sunt atât prelegeri, cât și studii practice.

În acest context, compania Antibiotice a lansat, în cadrul unui simpozion ştiinţific, linia Tinero® AZ, dermatocosmetice având expertiza liderului industriei farmaceutice româneşti pe segmentul produselor farmaceutice topice. Cu yun know-how de peste 65 de ani în formularea medicamentelor dermatologice, compania Antibiotice a inaugurat în 2022 cea mai modernă fabrică de produse topice din Europa. In mod firesc, portofoliului de produse i s-a alăturat în 2023, o nouă linie de dermatocosmetice, Tinero® AZ, destinată îngrijirii de la A la Z a tenului cu rozacee.

Un aspect important în strategia terapeutică destinată rozaceei îl constituie asocierea produselor dermatocosmetice. Linia Tinero® AZ are un rol important în managementul rozaceei, prin controlul seboreei, refacerea funcţiei de barieră epidermică, scăderea inflamaţiei și reducerea eritemului.

Linia Tinero® AZ conţine trei produse (spumă pentru curăţarea blândă a tenului, ser, cremă cu factor de protecţie solară) pe bază de acid azelaic, un constituent natural al tegumentului. Acesta are un rol important în tratamentul rozaceei, în principal prin acţiunea antiinflamatorie și antioxidantă. Date din literatură îi atribuie și o acţiune împotriva bacilului Oleronius.

Ghidul de diagnostic și tratament al rozaceei, elaborat de SRD în 2022, stipulează că în funcţie de gradul de seboree sau de iritare al feţei, putem recomanda produse dermatocosmetice sub formă de spumă (pentru ten cu grad redus de seboree) și produse pentru aplicaţii în timpul zilei, care conţin ingrediente cu rol fotoprotector.

In ceea ce priveşte compoziţia, ghidul recomandă ingrediente cu acţiune antiiritantă și antiinflamatorie precum glicirizatul dipotasic și ceramidele, întâlnite de asemenea în produsele din linia Tinero® AZ.

Vezi toate noutatile ▸