Antibiotice prezenta la cea mai importanta manifestare a industriei farmaceutice mondiale –

Antibiotice prezenta la cea mai importanta manifestare a industriei farmaceutice mondiale 

La inceputul lunii octombrie, Antibiotice si-a promovat timp de trei zile produsele farmaceutice la cel mai mare targ de substante active din lume- CPhI Worldwide (Chemical and Pharmaceutical Ingredients), care s-a desfasurat anul acesta la Paris.

Portofoliul format din medicamente inregistrate la nivel international (peste 45) si substanta activa Nistatina au fost facute cunoscute tuturor reprezentantilor companiilor farmaceutice care au vizitat standul expozitional al companiei Antibiotice.

Al saselea an consecutiv la cel mai important targ de substante active

Cphi mica

Pentru compania Antibiotice, anul 2010 a fost cel de-al saselea an in care compania a fost prezenta in calitate de expozant, cu stand propriu de prezentare, fiind singura companie farmaceutica romaneasca prezenta in nume propriu la o manifestare de o asemenea anvergura si prestigiu. Fiecare an a adus noi oportunitati de dezvoltare, si a confirmat utilitatea participarii la targ ca modalitate de promovare a companiei Antibiotice pe pietele externe.

In cadrul manifestarii s-a urmarit indeplinirea unor obiective precum: consolidarea pozitiei pe pietele externe si identificarea de noi piete, atat pentru substante active cat si pentru produse farmaceutice in forma finita, intarirea parteneriatelor strategice privind productia in cooperare, pe capacitatile Antibiotice sau ale partenerilor, si identificarea de noi linii de dezvoltare in aceasta privinta, precum si reconfirmarea relatiilor comerciale cu furnizorii de materii prime din strainatate si identificarea de noi surse de aprovizionare. Prin particularitatile specifice, fiecare din aceste directii se dovedeste esentiala in strategia de dezvoltare pe termen mediu si lung a companiei, cu atat mai mult cu cat in conditiile actuale succesul companiilor farmaceutice sta in capacitatea de a face fata deschiderii internationale si de a gasi oportunitati de dezvoltare in exterior.

150 de intalniri cu parteneri internationali


In vederea incurajarii directiilor mentionate mai sus, pe durata targului, membrii delegatiei Antibiotice au participat la mai mult de 150 de intalniri, din care aproximativ 40% au reprezentate contacte noi, in special cu parteneri din Statele Unite si Canada, Europa, Rusia si zona CSI, Africa de Nord si Orientul Mijlociu, Asia de Sud-Est.

”Targul CPHI Worldwide 2010 a insemnat o oportunitate de consolidare a relatiilor de afaceri cu partenerii existenti, de cunoastere a unor potentiali noi parteneri, de identificare a noi surse de materii prime si, nu in ultimul rand, o ocazie de documentare privind ultimele trenduri si schimbari de pe piata farmaceutica internationala, piata recunoscuta ca fiind unul din cele mai dinamice sectoare din economia mondiala”, a declarat Ioan Nani, Director General Antibiotice SA.

In urma participarii la acest targ, Antibiotice a identificat oportunitati de export a medicamentelor finite  pe noi piete din America Latina, Africa si Asia, precum si posibilitati de extindere a exportul de Nistatina catre piata Statelor Unite ale Americii si Uniunii Europene.

Antibiotice exporta in prezent medicamente finite si substanta activa Nistatina in peste 40 de state ale lumii.

Targul mondial de substante active din acest an a reunit peste 1800 de companii ce activeaza in domeniul farmaceutic, din toata lumea si peste 25000 de vizitatori din 125 de tari.

Vezi toate noutatile ▸