Antibiotice, partener mondial in lupta cu TBC

Compania Antibiotice a devenit, in mod oficial, furnizor direct pe lista Global Fund pentru toate cele 6 medicamente destinate tratarii TBC-ului.

Global Fund este organizatia umanitara internationala al carei scop il reprezinta lupta pentru eradicarea a trei dintre cele mai devastatoare boli ale lumii: TBC, Malarie, Sida. Aceasta organizatie gestioneaza lista produselor care corespund politicii de asigurare a calitatii si care sunt destinate acestor afectiuni.

In baza acestei politici de asigurare a calitatii s-au stabilit criteriile de selectie a furnizorilor de medicamente care pot sa participe la actiunea de lupta impotriva acestei boli.
Antibiotice este singura companie romaneasca care a fost inscrisa in aceasta lista, lucru care ii permite sa participe la toate licitatiile internationale fara a fi necesara inregistrarea produselor in aceste tari.
 

Pe plan intern, compania Antibiotice asigura intreaga gama de antituberculoase esentiale (Isoniazida-comprimate de 100 mg si 300 mg, Rifampicina-capsule de 150 mg si 300 mg, Pirazinamida-comprimate de 500 mg, Etambutol-comprimate filmate de 400 mg). De asemenea, Antibiotice este principalul partener al Ministerului Sanatatii in cadrul Programului National de Combatere a Tuberculozei.

Vezi toate noutatile ▸