Antibiotice militeaza pentru un aer mai curat!

Zeci de baloane colorate inscriptionate cu mesajul “Sofatul in exces dauneaza grav sanatatii” au umplut ieri, 19 septembrie, parcarea companiei Antibiotice. Aceasta actiune a fost una din modalitatile prin care Antibiotice a înteles sa informeze si sa-si constientizeze angajatii, în Saptamana Europeana a Mobilitatii, cu privire la efectele poluarii aerului datorata emisiei de dioxid de carbon.

 Astfel, pornind de la statistici care arata ca, în medie, o masina transporta 1,2 oameni, compania Antibiotice si-a provocat angajatii sa împarta masina pe care o folosesc sa vina la serviciu cu alti doi sau trei colegi. În conditiile în care aceasta practica va deveni o obisnuinta, atat angajatii vor avea de castigat prin reducerea cheltuielilor si uzura masinii, cat si sanatatea mediului, prin reducerea efectelor poluarii datorate emisiilor de dioxid de carbon. Pentru ilustrarea vizuala a efectelor poluarii transportului auto, vineri, 19 septembrie, masinile angajatilor din parcarea institutiei au fost decorate cu cate un balon verde, inscriptionate cu mesajul: „Sofatul în exces dauneaza grav sanatatii. La 50 de km parcursi masina ta emite în aer 8l de Co2 (volumul acestui balon).

O a doua directie a actiunilor Antibiotice din aceasta saptamana a fost orientata catre incurajarea angajatilor conducatori auto sa redescopere, cel putin pentru distante scurte, placerea mersului pe jos. În cadrul actiunii „Fara masina, haidem la plimbare”, 20 de angajati voluntari au fost dotati cu cate un pedometru care v-a cuantifica distanta parcursa de acestia, pe jos, în acest week-end.
„Daca fiecare dintre noi ar face un mic efort de a constientiza efectele actiunilor noastre din prebaloanezent asupra mediului, lumea ar arata altfel. Cred ca suntem datori sa facem si noi, la nivel individual, cativa pasi, mai mici sau mai mari, pentru a atenua efectele poluarii, întrucat, asa cum spunea un cunoscut specialist în protectia mediului, nu am mostenit planeta de la stramosi, doar am împrumutat-o de la copiii nostri,”, a explicat Doamna Coca Cascaval, Director General Antibiotice.

Evenimentele prilejuite de Saptamana Mondiala a Mobilitatii, organizate de Antibiotice în aceasta etapa sub  genericul “Aer curat pentru toti”, au vizat, pe de o parte, informarea angajatilor cu privire la problematica poluarii aerului, iar pe de alta parte schimbarea treptata a atitudinii acestora si acceptarea formelor alternative de transport ecologic. Pentru prima data în acest an, Antibiotice a semnat Carta Europeana a Mobilitatii, alaturandu-se autoritatilor locale si organizatiilor non – guvernamentale iesene care si-au propus sa dezvolte actiuni menite sa diminueze poluarea si sa promoveze alternative la transportul urban.

Vezi toate noutatile ▸