Antibiotice isi mentine pozitia in Top 10 producatori farmaceutici din Romania

Conform celui mai recent raport al Cegedim, Antibiotice isi mentine pozitia in Top 10 producatori farmaceutici activi in Romania.

Dintr-o piata farmaceutica in valoare totala de 1,9 miliarde euro, Antibiotice a detinut in 2008 o cota de 2,7%, pozitionandu-se pe locul 9. Lider al producatorilor farmaceutici prezenti in Romania a devenit compania multinationala Hoffman la Roche (7,3% cota de piata), urmata de Sanofi Aventis (6,9%) si GlaxoSmithKline (6,9%).

Conform rezultatelor economice preliminare, in anul 2008 Antibiotice a realizat o cifra de afaceri totala de 215,8 milione lei, comparabila cu cea obtinuta in anul 2007 si un profit brut de 13,3 milioane lei.

Pe piata farmaceutica interna, Antibiotice a continuat sa valorifice superior medicamentele cu prescriptie medicala ce reprezintă 80% din cifra de afaceri. Dintre acestea, cele mai bune rezultate in vanzari le-au inregistrat medicamentele din clasele terapeutice antiinfectioase, sistem nervos central si sistem cardiovascular.

Pentru anul 2009, compania si-a propus o cifra de afaceri in crestere cu 10% comparativ cu anul 2008 si o majorare a profitului cu 15%, luand in calcul tendinta de majorare a pietei farmaceutice, lansarea de produse noi din clasele cardiovascular si antiinnfectioase, precum si efectele programului de optimizare a costurilor, demarat in anul 2008.

Vezi toate noutatile ▸