Antibiotice intra pe piata medicamentelor antidiabetice

Antibiotice, o companie care produce astazi mai mult decat antibiotice, abordeaza o noua clasa terapeutica. Din clasa produselor antidiabetice, Antibiotice a lansat in luna mai pe piata romaneasca produsul  DIPIMET®, destinat tratarii diabetului zaharat.

dipimet 3d

Eliberat pe baza de prescriptie medicala, DIPIMET® a fost introdus in portofoliul Antibiotice ca urmare a cresterii constante a incidentei afectiunilor diabetice in randul populatiei si implicit, a necesitatii de a oferi pacientilor o optiune terapeutica valoroasa si accesibila. Potrivit statisticilor Ministerului Sanatatii, aproximativ 30% dintre romani prezinta risc de imbolnavire cu diabet zaharat.

Metforminul, substanta activa din componenta DIPIMET-ului, este cel mai recomandat antidiabetic oral, fiind un medicament hipoglicemiant frecvent folosit. Metforminul actioneaza prin cresterea sensibilitatii tesuturilor periferice la actiunea insulinei.

DIPIMET® este recomandat ca prima linie de tratament la diabeticii obezi cu sindrom de rezistenta la insulina. De asemenea, acest medicament, in combinatie cu alte subclase de antiadiabetice orale, este utilizat cu succes in tratamentul afectiunilor diabeticilor cu raspuns nesatisfacator la acestea din urma.

DIPIMET® este contraindicat pentru pacientii care sufera de insuficienta renala sau hepatica, in alcoolism.

DIPIMET® este produs sub forma de comprimate filmate de 500 mg.

Despre Diabet

Diabetul este o boala cronica caracterizata prin nivele ridicate ale glucozei in sange (hiperglicemie). Diabetul apare atunci cand pancreasul nu produce suficienta insulina sau cand nu poate utiliza eficient insulina produsa.

Insulina este un hormon produs de pancreas care ajuta celulele sa preia glucoza din sange si sa o transforme in compusi necesari producerii energiei organismului. Diabetul zaharat este de fapt o tulburare a metabolismului glucidic care antreneaza si alte tulburari metabolice.

Vezi toate noutatile ▸