Antibiotice, in Topul National al Firmelor din Romania

Pentru a doua oara consecutiv, compania Antibiotice SA a fost premiata in cadrul Topului National al Firmelor din Romania. In urma rezultatelor economico-financiare deosebite inregistrate in anul 2004, Camera de Comert si Industrie a Romaniei a acordat firmei iesene locul al 3-lea la categoría Industria chimica si a fibrelor sintetice si articficiale – “Intreprinderi foarte mari”. In cadrul festivitatii de premiere, desfasurata luni, 28 noiembrie 2005, Antibiotice a fost de asemenea premiata cu  “Trofeul Creativitatii”, locul 13, la Sectiunea Productie/Servicii, pentru activitatea de protejare a proprietatii intelectuale.

Ajuns la a XII-a editie, Topul National al Firmelor a devenit un eveniment de referinta pentru mediul de afaceri romanesc prin care Camera de Comert si Industrie a Romaniei rasplateste perfomanta si buna practica a firmelor autohtone, alcatuind o ierarhizare in functie de domeniile de activitate si pe grupe de marime. Acest clasament reflecta un grad ridicat de complexitate, deoarece ia in calcul atat criterii de performanta, cat si de etica in afaceri. Alcatuirea unui astfel de top vizeaza, in primul rand, promovarea unui sistem de valori pe care il presupune insasi existenta unei economii de piata. Prin evaluari succesive, in Topul National s-au calificat 2.803 firme, cu o cifra de afaceri de 108,8 miliarde RON (reprezentand 24% din cifra de afaceri totala a firmelor ce au constituit baza initiala de evaluare pe plan national).

In acest context, clasarea Antibiotice Iasi pe un onorant loc III intre intreprinderile foarte mari din industria chimica din Romania si prima din aceasta categorie in judetul Iasi, dovedeste preocuparea constanta a companiei pentru imbunatatirea performantelor sale economice. Investitiile continue in cercetare, precum si in modernizarea tehnologiilor si spatiilor de lucru au facut ca in acest an Antiobiotice sa se gaseasca pe primul loc din judet in clasamentul societatilor premiate de catre Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci cu „Trofeul Creativitatii”, la sectiunea Servicii/Productie. Preocuparea pentru imbunatatirea performantelor economice a facut din Antibiotice o companie profitabila, dinamica, cu o crestere economica sanatoasa. In ultimii 5 ani de activitate, nivelul estimat al profitului brut a ajuns la 21,5 milioane RON, cu 173% mai mare decat nivelul atins în anul 2000. Evolutia financiara ascendenta a companiei este evidentiata si de ultimii indicatori financiari pe 2005 care arata o cifra de afaceri de 131,5 milioane RON, in crestere cu 20% fata de perioada similara a anului trecut. Profitul brut, in valoare de 21,4 milioane RON, este de asemenea in crestere, fiind cu 32% mai mare decat profitul brut inregistrat la sfarsitul lunii octombrie a anului precedent. Cresterile financiare ale firmei iesene au determinat o majorare a capitalizarii bursiere la 425,3 milioane RON la finele primelor 10 luni ale anului.

 

Vezi toate noutatile ▸