Antibiotice, in topul celor mai valoroase 100 companii din Romania

In topul celor mai valoroase companii din Romania (2007) realizat de Ziarul Financiar, Antibiotice s-a clasat pe locul 84, in crestere cu o pozitie fata de anul precedent. Valoarea de piata care a pozitionat Antibiotice in acest top este de 252 milioane Euro, (capitalizarea bursiera la data de 28 septembrie 2007), in crestere cu 43% fata de valoarea cu care Antibiotice a intrat în acetop_100lasi top în anul precedent.

Realizat in colaborare cu casa de investitii Capital Partners, Topul evalueaza cele mai mari companii de pe piata, cotate sau necotate, de stat sau private, inclusiv bancile, fiind un demers unic pe piata media.

Topul cuprinde 100 de companii, cu valori de piata cuprinse intre 180 milioane Euro (Oil Terminal) si 8.439 milioane Euro (Petrom). Cele mai multe firme provin din sectorul energetic, acestea fiind urmate de reprezentantele serviciilor financiare, industrie, servicii,  bunuri de consum si IT&C.

In stabilirea clasamentului, pentru companiile cotate la bursa, capitalizarea bursiera a fost reperul de baza. Pentru restul companiilor, au fost folosite datele financiare pe ultimii ani, nivelul datoriilor, cotele de piata si valoarea tranzactiilor care au avut loc pe acelasi segment de activitate in ultima perioada.

Vezi toate noutatile ▸