Antibiotice a participat la Congresul National de Cardiologie

Pe 29 septembrie a debutat la Sinaia a 50-a editie a Congresului National de Cardiologie, care a reunit 2300 de medici, alaturi de companii producatoare de medicamente si aparatura medicala, specializate pe cardiologie. Alaturi de medicii romani au fost prezenti si 40 de invitati straini, printre care presedintele si vicepresedintele Societatii Europene de Cardiologie.

In cadrul congresului, profesori si medici cardiologi de renume au moderat 90 de sesiuni si simpozioane, in care au fost prezentate ultimele evolutii din domeniu si s-au aprofundat teme de interes privind tratamentul si diagnosticarea bolilor cardiovasculare.

Compania Antibiotice a fost prezenta cu tema „Betablocantele – de la teorie la practica curenta”, prezentarea fiind sustinuta de personalitati recunoscute ale cardiologiei si medicinei interne: prof. dr. Catalina Arsenescu Georgescu, prof. dr. Daniela Bartos si prof. dr. Ioan Bruckner. Cei 200 de participanti au apreciat cursul ca fiind o îmbinare de cunostinte teoretice si experienta clinica foarte utile in practica medicala.

Pe tot parcursul congresului, reprezentantii Antibiotice, aflati la standul de prezentare propriu, au informat medicii cardiologi, internisti, pediatri si de familie din intreaga tara, despre ultimele noutati ale portofoliului de medicamente de uz cardiologic. Compania Antibiotice are in prezent un portofoliu echilibrat de 14 mfoto congresedicamente destinate tratamentului si preventiei principalelor afectiuni cardiovasculare.

Potrivit specialistilor, unul din trei romani sufera de boli cardiovasculare. Bolile de inima sunt boli cronice, astfel ca bolnavul ce sufera de o boala cardiovasculara va trebui sa se trateze toata viata. De aceea este atat de importanta informarea despre pericolele maladiilor cardiovasculare, pentru a preveni îmbolnavirile printr-un mod de viata sanatos si controlul factorilor de risc: colesterol crescut, obezitate, diabet si fumat.

Vezi toate noutatile ▸