Antibiotice a participat la actiunea Let’s do it, Romania!

We did it, too, Romania! 
Ziua de Curatenie Nationala, 25 septembrie s-a incheiat si in judetul Iasi. La strangerea gramezilor de gunoaie din zona Bucium (fosta Gradina Zoologica, zona ce apartine Ocolului Silvic Ciurea), alaturi de liceeni, studenti si angajati ai altor companii, au participat si voluntari de la Antibiotice.
In judetul Iasi, mii de voluntari au strans 35 de mii de saci cu gunoaie si deseuri din paduri, de pe malurile apelor sau din alte zone naturale. Actiunea s-a derulat simultan in toata tara, voluntarii curatand mormanele localizate si cartate pe “harta gunoaielor”.

Care au fost rezultatele? Gunoaie si deseuri adunate in 200 de saci transportati apoi de masinile de salubritate la centrele si depozitele autorizate; dar cel mai important, o padure verde, prin care toti iesenii se pot plimba acum fara a mai calca prin gunoaie.

“Fii Pro Natura. Pune suflet!” Antibiotice a pus la dispozitia organizatorilor 300 de saci si un autobuz care a transportat voluntarii in zonele Ciric, Bucium si Barnova. Participarea la aceasta actiune a fost inclusa in programul “Fii Pro Natura. Pune suflet!”, derulat de Antibiotice din 2008, in cadrul caruia s-au desfasurat numeroase actiuni dedicate protectiei mediului.

Let’s Do It, Romania! este cea mai mare actiune de implicare sociala desfasurata pana acum in Romania. Voluntarii si-au propus curatarea mormanelor de gunoaie lasate de oameni, in natura, pe intreg cuprinsul tarii, intr-o singura zi. Scopul proiectului Let’s Do It, Romania nu este de a face zilnic curatenie (acesta este rolul si responsabilitatea autoritatilor locale). Let’s Do It, Romania urmareste sa educe oamenii pentru ca ei sa constientizeze importanta protejarii mediului natural.

1mica 3 micajpg 4 mica

Vezi toate noutatile ▸