Angajatii Antibiotice s-au oferit voluntar sa doneze sange

Sub indemnul „Donati sange! Puneti suflet pentru viata!”, Fundatia „Antibiotice- Stiinta si Suflet” a organizat la sediul firmei, marti, 5 aprilie, o prima campanie de donare voluntara de sange. Aceasta actiune, realizata prin intermediul Centrului Mobil de Transfuzie Sangvina a avut loc pentru marcarea Zilei Mondiale a Sanatatii care se serbeaza in fiecare an pe 7 aprilie.

Un numar de 80 de angajati ai companiei Antibiotice au facut astazi, 5 aprilie, un gest voluntar si valoros donand sange, element vital pentru salvarea vietilor semenilor. Prin aceasta actiune, voluntarii Antibiotice demonstreaza ca sunt aproape de cei aflati in nevoie si totodata fac un gest uman contribuind la cresterea rezervelor de sange de la Centrul deTransfuzii Sangvine Iasi care sunt la limita datorita numarului redus de donatori.

Campania de donare a avut loc in spatiul pus la dispozitie de Centrul de Evaluare a Medicamentului, din cadrul companiei Antibiotice. Aici, specialistii din cadrul Centrului Mobil de Transfuzie Sangvina au venit cu toata aparatura si logistica necesare recoltarii de sange de la voluntari.

campanie_donare_sange
“Fiecare angajat participant la actiune a primit o bratara rosie cu inscriptia “Voluntar Antibiotice”. Ne dorim crearea, in acest fel, a unei comunitati active de voluntari care sa participle la toate actiunile de responsabilitate fata de comunitate pe care le vom desfasura in 2011. Faptul ca angajatii Antibiotice au raspuns intr-un numar mare initiativei noastre de donare de sange arata dorinta lor sincera de a face o fapta buna, un gest uman pentru semenii lor ”,  a precizat doamna Ioana Tode, Presedinte Fundatia „Antibiotice- Stiinta si Suflet”.

 Ca urmare a raspunsului favorabil dat de angajatii Antibiotice, actiunea de donare voluntara va fi prelungita prin organizarea ulterioara a unei noi sesiuni de colecte mobile de sange, la care s-au inscris ca si voluntari un numar de 60 de persoane.

„Multumim companiei Antibiotice si salariatilor sai pentru gestul pe care l-au facut astazi. A salva vieti inseamna a trai vesnic” a declarat dna. Lavinia Scripcaru, Director al Centrului Regional de Transfuzii Sangvine Iasi.

Vezi toate noutatile ▸