Actiunile Antibiotice incluse in indicele Dow Jones

kcd00250005Actiunile companiei Antibiotice au fost incluse, incepand cu data de 2 ianuarie 2007, alaturi de actiunile altor importante companii din Romania, Bulgaria si din Islanda, in componenta indicelui Dow Jones Wilshire Global Total Market Index – unul dintre cei mai prestigiosi indici bursieri din lume.

Includerea acestor noi companii in indicele Dow Jones nu inseamna ca ele vor fi tranzactionate efectiv pe Wall Street, ci doar ca de pe Wall Street le va fi urmarita evolutia bursiera pe pietele din Romania sau pe pietele regionale, precum cea de la Viena.

Actiunile romanesti au fost incluse in indicele Dow Jones Wilshire Global Total Market, in indicatorii calculati la nivel regional, respectiv la nivel de tara, alaturi de 18 companii bulgare si 12 firme din Islanda.

Companiile romanesti ale caror titluri au fost incluse in Dow Jones Wilshire Global sunt Petrom, BRD Groupe Société Générale, Banca Transilvania, Antibiotice, Rompetrol Rafinare, Banca Comerciala Carpatica, Transelectrica, Zentiva Romania si Turbomecanica Bucuresti.

Odata cu adaugarea celor doua state plus Islanda in indicele Dow Jones Wilshire Global, numarul tarilor prezente pe aceasta lista se ridica la 59. Indicele Dow Jones Wilshire Global Total Market cuprinde 12.449 de companii din 59 de tari si reflecta evolutia in ansamblu a economiei mondiale. „Investitorii institutionali sint interesati de piete noi pentru a genera randamente si au nevoie de indici, pentru a se orienta“, a declarat Michael A. Petronella, presedintele Dow Jones Indexes.

Vezi toate noutatile ▸