53 ani – Mai mult decat antibiotice

53 ani – Mai mult decat antibiotice

Astazi, la implinirea  53 de ani, transmitem investitorilor, actionarilor nostri dar si comunitatii din care faceproductiem parte ca anul 2008 a insemnat pentru Antibiotice anul in care am produs mai mult decat  antibiotice!

Investind tenacitate, creativitate, dar si mult suflet, am reusit sa fabricam, cu aportul  intregii echipe, atat medicamente destinate tratarii a milioane de oameni, cat si valoare pentru investitorii care au incredere in potentialul de dezvoltare al acestei companii.

In anul 2008 Antibiotice a continuat sa actioneze pentru a transmite medicilor, farmacistilor cat si pacientilor ca este un producator care fabrica mai mult decat clasicele antibiotice, respectiv, un producator care fabrica medicamente valoroase, la un pret accesibil destinate tratarii afectiunilor cardiovasculare, ale sistemului musculo-scheletetic ori sistemului nervos central.

De asemenea, in anul 2008, au fost investite resurse importante la nivelul tuturor structurilor companiei – laboratoare, linii de fabricatie, sectii de productie, cat si perfectionare angajati – pentru a raspunde cerintelor tot mai exigente privind normele de buna practica de fabricatie (GMP), valabile la nivel international. Acest lucru a facilitat patrunderea pe noi piete internationale si majorarea cu circa 50% a ponderii exporturilor in cifra de afaceri, compensand astfel un ritm mai redus de crestere a cifrei de afaceri obtinute pe piata farmaceutica interna. Acest fapt s-a datorat valorificarii parteneriatelor traditionale initiate in anii precedenti in state din Asia si CSI, precum si dezvoltarii fabricatiei de medicamente sub contract pentru companii din Franta si Spania.

In vederea dezvoltarii relatiilor de partereriat internationale, Antibiotice a continuat inregistrarea de marci de produs comunitare care ii permit sa comercializeze medicamentele marca Antibiotice, sub branduri protejate, oriunde in Comunitatea Europeana. Totodata, obtinerea reautorizarii Good Laboratory Practice (GLP) pentru Centrul de Evaluare a Medicamentului, unul dintre cele mai moderne la nivel national, permite companiei sa realizeze studii clinice de faza I pentru orice institutie farmaceutica din Uniunea Europeana.

Program de eficientizare a activitatii
Pentru compensarea efectelor generate de scaderea ritmului de crestere a pietei farmaceutice si de cresterea costurilor de fabricatie la materia prima, in anul 2008, Antibiotice a demarat un amplu program de reorganizare structurala a companiei care vizeaza eficientizarea activitatii si imbunatatirea marjei de profit. Acest program cuprinde mai multe directii, intre care reducerea costurilor cu utilitatile si materiile prime,  dezvoltare a unui sistem de autofinatare pentru anumite sectoare din cadrul companiei si restructurarea personalului, program care si isi va arata roadele incepand cu anul 2009.

Implicarea in comunitate
La aceste date cuantificabile, in bilantul anului 2008, al 53-lea de existenta al companiei, vom adauga implicarea Antibiotice, cu mult suflet, in viata oamenilor, atat a propriilor angajati, cat si a comunitatii in ansamblu.

In acest an, Antibiotice a continuat sa dezvolte programe destinate prevenirii si protejarii sanatatii propriilor angajati, sa le recompenseze eforturile si munca depuse si nu in ultimul rand sa ii antreneze in proiecte de responsabilitate fata de comunitate. In 2008, Antibiotice a initiat programul de mediu „Fii pro natura. Pune suflet”, in cadrul caruia angajatii au plantat copaci impreuna, au invatat sa fie mai receptivi la ideea de economisire a resurselor si nu in ultimul rand au transmis si celor mici dragostea pentru natura si frumos.

Pe plan local, Antibiotice s-a implicat in proiecte umanitare si proiecte stiintifice aratand astfel ca aici nu se fabrica doar medicamente ci se „fabrica” si sperante pentru cei care au incredere in aceasta organizatie.

Recunoasterea valorii
Eforturile realizate pe parcursul anului 2008 de intreaga echipa a angajatilor companiei Antibiotice au fost reconoscute de catre diverse organisme idependente. Pentru a treia oara consecutiv, Antibiotice se regaseste in Topul celor mai bune companii pentru care sa lucrezi (locul 51), realizate de revista Capital, in colaborare cu institutul de cercetare a pietei GfK Romania, in Topul celor mai valoroase companii din Romania (locul 100) si in Topurile realizate de Camera de Comet si Industrie a Romaniei.

Vezi toate noutatile ▸