500 de elevi au vizitat Antibiotice in saptamana „Scoala Altfel”

Antibiotice si-a deschis portile pentru 500 de elevi ieseni din clasele primare, gimnaziu si liceu. Oaspetii nostri au avut ocazia sa descopere cum se fabrica medicamente sub forma de pulberi sterile injectabile, capsule, comprimate, unguente, creme, geluri si supozitoare in sectiile de fabricatie ale companiei precum si ce inseamna cercetare in domeniul farmaceutic.

DSC_5968 DSC_6012 DSC_6033 DSC_6043

„Ne bucuram ca am avut posibilitatea de a vizita aceasta companie de referinta a orasului nostru. Am ramas impresionata de complexitatea si rigurozitatea procesul prin care se creeaza un medicament de la materia prima pana la faza de produs finit. Am mai vizitat acum patru ani Antibiotice si pot spune ca aici lucrurile sunt intr-o continua schimbare, am vazut noi echipamente, noi laboratoare, totul este foarte curat si steril. Pentru copii este un lucru extraordinar sa inteleaga cat efort si rigoare, ce conditii speciale de mediu trebuie indeplinite, pentru ca atunci cand ai nevoie de un medicament, acesta sa fie eficace si de calitate”, a declarat prof. Iftode Daniela, Colegiul National „Costache Negruzzi” Iasi.

DSC_5513 DSC_5623 DSC_5617 DSC_5615

Vizitele in sectiile de productie si in Centrul de Cercetare Dezvoltare al companiei au incitat curiozitatea elevilor care si-au manifestat dorinta de a cunoaste cat mai multe detalii din procesul de
fabricatie a unui medicament.

„Este impresionant sa vezi de cat de multa munca, stiinta si suflet este nevoie pentru ca un medicament sa ajunga pe raftul farmaciilor”, a declarat Cosmina Andreea Cretu, eleva cl. a IX-a, Colegiul National „Costache Negruzzi”.

DSC_5876 DSC_5847_1 DSC_5872 DSC_5900

„Consider ca aceasta vizita este o experienta foarte importanta, pentru ca ne-a deschis noi perspective. Suntem la varsta cautarilor si avem nevoie sa ne diversificam orizontul de cunoastere”, a declarat Elena Rotaru, eleva cl. a IX-a, Colegiul National „Costache Negruzzi”.

Aceste vizite in cadrul companiei au devenit o traditie pentru Antibiotice. Pe langa grupele de copii care cunosc sectiile si laboratoarele companiei in cadrul programului „Scoala Altfel”, an de an, se ofera elevilor din liceele cu profil de chimie, posibilitatea efectuarii stagiilor de practica.

De asemenea, in cadrul proiectului „Scoala de vara a+”, initiat de Antibiotice in anul 2010, studentii aflati in ultimii ani de studiu la facultatile de profil ale Universitatii de Medicina si Farmacie „Gh. T. Popa” din Iasi, urmeaza cursuri pentru a se familiariza cu notiunile specifice industriei farmaceutice.

DSC_5810 DSC_5786 DSC_5817 DSC_5730

Vezi toate noutatile ▸