20 milioane de dolari exporturi de medicamente injectabile marca Antibiotice Iasi pe piata SUA

20 milioane de dolari exporturi de medicamente injectabile marca Antibiotice Iasi pe piata SUA

export_injectabile

Luni, 14 iunie, a avut loc prima livrare de medicamente injectabile catre piata Statelor Unite ale Americii a companiei Antibiotice. Este pentru prima data cand Antibiotice exporta pe aceasta piata premium medicamente finite, compania exportand pana la aceasta data, pe piata SUA numai substante active.

Aceasta livrare este posibila ca urmare a obtinerii in luna decembrie a anului 2009, dupa 3 ani de munca intensa, a autorizarii FDA (Food and Drug Administration – autoritatea de reglementare a medicamentului din SUA) pentru exportul de Ampicilina injectabila in 4 doze. Contractul va genera o crestere a cifrei de afaceri la export cu 25%.

„Acest contract reprezinta o recunoastere a calitatii produselor Antibiotice de catre cel mai important organism mondial de reglementare a medicamentului, FDA, a carui valoare este de 4 milioane dolari/an, si a fost incheiat pe o perioada initiala de 5 ani”, a declarat Mihai Stoian, Manager Export Antibiotice SA.

Planuri de viitor

In momentul de fata sunt in faza de autorizare FDA inca 4 produse injectabile marca Antibiotice care, in momentul finalizarii inregistrarilor care se preconizeaza a fi teminate in urmatorii 2 ani, vor genera o cifra anuala de afaceri de aproximativ 15.000.000 USD.

Exporturile Antibiotice in primele 5 luni ale anului au totalizat 6.700.000 USD, fiind in crestere cu 18% fata de perioada similara a anului 2009.

Anul trecut, ponderea exportului in total cifra de afaceri a fost de 18,50%, targetul pentru urmatorii trei ani fiind atingerea unui nivel procentual de 25%, pentru a reduce gradul de dependenta al companiei de piata interna. Exportul este o masura anticriza pentru Antibiotice, cu toate ca piata externa se confrunta cu probleme la fel de complicate. In conditiile in care la export facturile se incaseaza la 60-90 de zile, fata de 300 de zile, perioada in care se incaseaza pe piata interna, activitatea de export ajuta la echilibrarea fluxurilor financiare.

Strategia de export a companiei Antibiotice pe pietele externe vizeaza abordarea unor noi piete de desfacere din Europa, Federatia Rusa si zonele foste C.S.I. precum si din America Latina. In momentul de fata Antibiotice este in faza de inregistrare a produselor pe aceste noi piete, primele livrari estimate fiind pentru anul 2011.

Antibiotice a fost desemnata in anul 2009 cea mai dinamica firma de export din domeniul medicamentelor de catre Asociatia Nationala a Exportatorilor si Importatorilor din Romania.

Vezi toate noutatile ▸