Autobuz 100% electric, în teste, la Atb!

Timp de o săptămână, un autobuz nou, 100% electric, va transporta confortabil și ecologic, angajații Antibiotice către și de la locul de muncă.

Este vorba de un autobuz electric, marca ATP Group, fabricat în România, pentru care s-a agreat testarea, începând de astăzi, 8 august, timp de o săptămână.   

ATP electric Bus

Emisiile în atmosferă a gazelor cu efect de seră sunt cauzate, mai ales în mediul urban, de transportul rutier, influențând negativ calitatea aerului pe care îl respirăm.

100% electric

O statistică a Agenției Europene de Mediu din anul 2019 arată că 71,7% din emisiile de gaze cu efect de seră sunt reprezentate de transportul rutier.

Iată de ce, trecerea treptată spre un transport ecologic este una dintre măsurile pe care le avem în vedere pentru a avea un impact din ce în ce mai redus asupra mediului înconjurător.

“Antibiotice este o companie care se dezvoltă sustenabil fiind constant orientată către soluții care să aibă un impact pozitiv asupra mediului și comunității. Trecerea către transportul ecologic, pentru a reduce emisiile gazelor cu efect de seră, este parte din soluția reducerii poluării, unul dintre obiectivele noastre. 

Suntem încântați că există producători români de vehicule electrice de transport, iar în momentul de față colaborăm cu ATP Trucks Automobile, fiind în perioada de testare cu un autobuz electric 100% care va transporta confortabil și ecologic angajații noștri, către și de la locul de muncă”, a declarat Ionel Susanu, Director Logistica, Antibiotice.

Demersul nostru, ca producători, de a viza și produsele cu tehnologie electrică este așezat în contextul actual când trebuie să fim în mod real preocupați de subiectele sensibile cum ar fi poluarea și mai ales efectele sale. O abordare comună în acest sens: producător și consumator, sperăm că va conduce la un impact pozitiv asupra comunităților noastre. 

Ne bucură solicitarea Antibiotice Iași de a testa autobuzul electric și apreciem preocuparea lor pentru soluții ecologice chiar și când vine vorba de transportul propriilor angajați”, a precizat dl Lucian Varga, Directorul general ATP Motors.

 

Vezi toate noutatile ▸