Servicii complete la standarde internationale

Experienta acumulata pe parcursul a 10 ani de activitate ne permite sa abordam diverse tipuri de studii clinice de farmacocinetica:

  • studii in conditii a jeun sau postprandiale, cu administrari in doza unica sau repetata
  • de tip steady-stade, pentru medicamente cu eliberare imediata sau modificata, pentru diferite forme farmaceutice (capsule, comprimate, comprimate filmate, comprimate cu eliberare modificata, suspensii) si diferite cai de administrare (orale, topice, injectabile).

In cadrul studiilor farmacocinetice o etapa importanta o reprezinta cercetarea bioanalitica, care permite cuantificarea unor concentratii foarte mici de substante active din diverse matrici biologice, uneori de ordinul femta sau picogramelor per mililitru. Aceasta presupune dezvoltarea si validarea unor metode analitice laborioase care presupun utilizarea unor echipamente de ultima generatie cu precizie inalta, dar si specializarea avansata a analistilor, caracteristica centrelor de excelenta.

In ultimii ani, in cadrul CEM s-a abordat si cercetarea in domeniul studiilor cu evaluare farmacodinamica, aplicabile la testarea medicamentelor topice continanad corticosteroizi.
In afara de studiile pe subiecti umani (studii “in vivo”), in cadrul CEM se efectueaza si studii “surogat” (studii “in vitro”) care au rolul de a simula comportarea medicamentelor in diverse fluide biologice.
Astfel, am obtinut peste 80 de autorizatii de punere pe piata pentru compania Antibiotice si alte 40 de autorizatii pentru clientii externi, ca rezultat al cercetarilor clinice