Workshop pentru studenții UMF Iași privind utilizarea responsabilă a antibioticelor

DSC_0334Joi, 24 noiembrie 2016, Societatea Studenților Mediciniști Iași, Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași în parteneriat cu Antibiotice Iași a organizat în Amfiteatrul Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” Iași workshop-ul intitulat „Antibioticele– folosește-le cu grijă! Fiecare este responsabil!”.

La workshop au participat studenții mediciniști, farmaciști și stomatologi din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași, evenimentul fiind moderat de doamna Prof. Dr. Lenuța Profire, Decan al Facultății de Farmacie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași.

„Antibioticele reprezintă o clasă foarte importantă de medicamente care salvează vieți și ca viitori specialiști trebuie să fiți responsabili și să știți să gestionați și să dați sfaturile corespunzătoare. Felicităm compania Antibiotice pentru implicarea în acest proiect”, a precizat Prof. dr. Lenuța Profire, Decanul Facultății de Farmacie din cadrul UMF Iași.

Pentru studenții participanți la workshop Dr. Mihaela Moșneguțu, director medical Antibiotice a susținut o prezentare intitulată: „Antibioticele – folosește-le cu grijă! Fiecare este responsabil!”.

„Am răspuns și în acest an inițiativei societăților studențești și ne-am implicat în acest proiect de informare. DSC_0392Pentru noi ca și companie este cu adevărat o misiune de responsabilitate socială de a promova o utilizare rațională a antibioticelor pentru păstrarea eficacității acestei prețioase resurse terapeutice pe termen lung. Antibioticele salvează milioane de vieți și sunt specialități medicale care nu ar putea să-și mai desfășoare activitatea dacă antibioticele nu ar mai exista”, a precizat Mihaela Moșneguțu.

În cadrul Workshop-ului a fost lansat un concurs de proiecte intitulat „Antibioticele salvează vieți! Folosește-le cu responsabilitate!”.

Studenții au fost invitați să-și pună în valoare creativitatea realizând în baza regulamentului concursului o campanie integrată de comunicare, al cărei mesaj creativ trebuie să promoveze utilizarea rațională a antibioticelor.

DSC_0416Campania integrată de comunicare presupune identificarea a cel puțin trei instrumente/metode inovative de promovare a mesajului ales al campaniei (ex. spot video/ audio, afiș, campanie pe rețele de socializare etc).

„Vreau să mulțumesc companiei Antibiotice ca a sprijinit societățile studențești ca acest proiect sa fie implementat cu succes. Cred că prevenția este soluția în problema rezistenței la antibiotice și depinde de noi ca viitori specialiști să fim corect informați. Ne bucurăm că pe lângă informațiile utile  primite în cadrul workshop-ului, lansarea concursului a stârnit interesul colegilor mei care sunt motivați să-și pună la încercare creativitatea”, a precizat Eliza Froicu, studentă în anul IV la Facultatea de Medicină Generală.

Candidații se pot înscrie la concurs cu un proiect în perioada 25 noiembrie 2016 – 31 ianuarie 2017. Termenul limită de înscriere este 31 ianuarie 2017, ora 24.00.

Vezi toate noutatile ▸