Instalatie ecologica de ardere a deseurilor industriale

Saptamanaincinerator trecuta, la sediul companiei noastre, a fost supus dezbaterii publice raportul privind studiul de impact asupra mediului pentru investitia “Instalatie de ardere a deseurilor, cu o capacitate de 60 kg/h” si emiterea acordului de mediu in vederea punerii in functiune a acesteia. Dezbaterea publica a fost organizata de Agentia pentru Protectia Mediului Iasi (APM Iasi) si compania Antibiotice, vineri, 9 martie a.c., la sediul societatii. La dezbatere au participat reprezentantii Agentiei de Protectie a Mediului Iasi (APM Iasi), Garzii de Mediu (Comisariatul Judetean Iasi), Primariei Valea Lupului, Consiliului Judetean Iasi, Regii Autonome Judetene de Apa Canal (RAJAC) Iasi, organizatiei neguvernamentale EuroDemos si mass mediei locale.

Investitia in instalatia de incinerare a deseurilor industriale, in valoare de cca. un milion de euro dovedeste grija si preocuparea continua a companiei Antibiotice pentru protectia mediului inconjurator. Prin rezolvarea problemei gestiunii deseurilor, in special a celor periculoase, compania Antibiotice se aliniaza Directivei Europene privind gestionarea deseurilor si controleaza strict impactul tuturor activitatilor sale asupra securitatii si sanatatii angajatilor, mediului inconjurator si proprietatilor aflate in jurul societatii, in conformitate cu politica sistemului de management integrat implementat in cadrul companiei.

Concluzia finala a reprezentatilor Agentiei de Protectie a Mediului a fost ca incineratorul pentru deseuri industriale este unul ecologic, care respecta toate cerintele europene de protectie a mediului si care datorita capacitatii sale, nu are impact transfrontalier. Emiterea acordului de mediu va avea loc insa dupa primirea avizului favorabil din partea autoritatilor de mediu din Republica Moldova.

Instalatia de ardere a deseurilor are capacitatea de a distruge zilnic pana la o tona de deseuri industriale rezultate din procesul  tehnologic. Functioneaza continuu, fara mirosuri, cu producerea unor cantitati mici de cenusa si consum redus de resurse. Distruge deseuri periculoase (reziduuri rezultate din distilarea si recuperarea solventilor, uleiuri uzate) si deseuri nepericuloase (hartie si carton nereciclabile, folii de PE/PVC nereciclabile, anvelope uzate si deseuri menajere).

Vezi toate noutatile ▸